Da Øystein Sunde ble lurt opp i stry

07.06.1989 - Gleng Musikkfestival 1989 - Dickens - Øystein Sunde med konsert på Dickens. Blir overrasket av Lars Klevstrand, Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Jan Eggum fra Gitarkameratene som her blir møtt på jernbanestasjonen av Bjarne Aaserød og intervjues av Tor Andersen.

I 1989 hadde alle medlemmene i Gitarkameratene hver sin solokonsert (krokveld) på Dickens. Det var veldig vanskelig å få Øystein Sunde med på dette. Han hatet solokonserter og hadde ikke hatt det på lenge. Det var Lillebjørn som fikk overtalt ham.

Før konserten til Øystein, onsdag 7. juni 1989, hadde vi på forhånd fått smuglet de andre gitarkameratene fra jernbanestasjonen og inn på Rasputin. Tor Andersen var også på plass for å intervjue dem på radio. Vi hadde vakter rundt i byen som passa på at Øystein ikke skulle oppdage dem i byen. Så, da Øystein hadde konsert, kom han ut av teksten på «jaktprat». Jeg avbrøt ham på scenen og sa at vi kan benytte anledningen til å få inn flere folk. Inn kommer syngende Lars, Lillebjørn, Jan og Halvdan med sangen Mot i brøstet. Øystein ble dritsur og trodde det var noen fylliker som kom inn.

Grunnen til at Lars var med, var at han var med på den opprinnelige konserten på Folkets Hus i 1987 – det som skulle bli Gitarkameratene. Konserten på Dickens ble derfor kalt «Gitarkameratene extra Large» Det ble skikkelig party på nattkroa etterpå.

Det hører med til historien at Øystein hevna seg på Halvdan ved en senere anledning. Halvdan med band hadde konsert på Folkets Hus med Hafslundsøy sangkor, hvor Øystein ble med i koret med parykk og løsnese med briller og sang aldeles jævlig falskt. Men det er jo en annen historie.

Bjarne S. Aserød

Se alle bildene fra hendelsen her!